SON DAKİKA

pcsfree

Vücutta Beslenme ve Diyet Nasıl Olmalıdır

Vücutta Beslenme ve Diyet Nasıl Olmalıdır
Bu haber 01 Eylül 2023 - 19:05 'de eklendi ve 995 views kez görüntülendi.

Beslenme ve Diyet Vücut normal işleyişini sürdürmelidir. Bu enerji ihtiyacını karbonhidrat, yağ, protein ve alkolden sağlar. vücuda alınan tüm enerji, hem tüketilen yiyecek miktarına hem de içeriğine bağlıdır.

Diyet Nedir?
Diyet, çoğu insanın bildiği gibi, düşük diyet veya zayıflama diyeti değildir. Diyet, yaşam tarzındaki bireylerin diyetidir. Hepimizin farklı beslenme alışkanlıklarına sahip olduğumuz için diyetlerimiz de farklıdır.

Sağlıklı bir yaşamı ölçmek için günlük ve diyet takip etmek istiyoruz.

Vejetaryen Diyet
Et tamamen diyetten çıkarılırsa, oldukça ihtiyaç duyulan etin yağ dokusuna dönüşmesi engellenecek ve bu nedenle yağ oranı azalmış olacaktır. Vejetaryen beslenme genellikle kilo verme açısından etkilidir. Ancak, proteinler en son parçalanma olduğu için bu çoğu zaman tam olarak dürüst bir çözüm değildir. Aynı zamanda et tüketilmezse, bitkilerde bulunmayan ve vücudun sentezleyemediği esansiyel amino asitler vücuda alınmaz. Vücut bunları ememezse, bu amino asitleri içeren diğer vücut proteinlerini parçalamadan bazı proteinler üretilemez.

Diyetten Yağı Almak
Her türlü yağı tüketmeyi bırakırsanız, yetersiz vücut yağı nedeniyle sorunlar ortaya çıkabilir. Vücut için biraz yağ gerekir. Sıvı yağ; bir enerji deposudur, iç organları çevreler, vücudu ısı değişimlerine karşı korur. Vatandaşların enerji ihtiyacını karşılamak için diğer besinlerden daha fazla enerji veren 9,3 kcal yağlara ihtiyaç duyulacaktır. Aynı zamanda, tüm yağ türlerini tüketmeyi bıraktığınızda, vücudunuz vücudunuzun sentezleyemediği temel çoklu doymamış yağları emmeye hazır olmayacaktır. Bu esansiyel yağ asitleri fosfolipidlerin toplanmasında kullanıldığından, vücuda alınması gerekir.

Akdeniz diyeti
Akdeniz diyetini uyguluyor ve her gece çok fazla bitkisel yağ içeren makarna yerseniz, tekli doymamış yağın tekli doymamış yağ asidi alımı artar. bu genellikle Hiperkolesterolemi durumunda önerilir. Bununla birlikte, diyetin tekli doymamış karboksilik asit içeriği% 17’yi geçmemelidir. Makarna rafine bir karbonhidrat olabileceğinden, gece tüketildiğinde vücudun insülin dengesini bozar. Bu bozulma karaciğer hastalığına neden olabilir. karaciğer hastalığı aynı zamanda diğer hastalıkları da tetikleyerek kandaki toplam kolesterolü yükseltir. Bu nedenle her gece makarna tüketmek sağlıklı olmayacaktır.

Margarin Tüketimi
Margarin tüketimi tamamen durdurulursa bu doğru seçim olabilir. Margarin sindirimden sonra eriyse de damarlarda plak oluşumuna neden olabilir. Bu plaklar büyüyüp patladığında bir saldırıya neden olurlar. Eşdeğer bir zamanda, uygulanan işlemlerin fazlası besin değerini düşürür. Margarinler trans yağ içerir. Trans yağlar doğrudan LDL kolesterolü yükseltir.

Kalp Hastalığı Riski ve Diyet
Yüksek doymuş yağ asitlerinin tüketimi ile vücuttaki kan kolesterolü yükselir. Kan LDL kolesterolünü uzatmak için diyet kolesterolünün durumu bir nevi düşüktür. Yüksek LDL kolesterol-düşük HDL kolesterol ve sigara tüketimi, kalp rahatsızlığı tehlikesini önemli ölçüde artırır. Kalp rahatsızlığı tehlikesini azaltmak için, mükemmel kilo seviyesinde başarılı olmak, diyet içindeki doymuş yağ içeriği yüksek gıdaları küçültmek, tekli doymamış karboksilik asit ve çoklu doymamış karboksilik asit içeren gıdalara göstermek, uzatmak için diyet lifi tüketimi ve düzenli egzersiz yapmak.

Sağlıklı bir diyet
Diyetin doymuş yağ içeriği% 7’yi geçmemelidir. Et yüksek doymuş yağ asitleri içerdiği için haftada 2 gün tüketilmelidir. et en iyi demir ve B12 içeriğine sahip gıdalardan biridir, bu nedenle onu diyetten tamamen çıkarmak yanlış olabilir.

Ayrıca vücutta yağ ihtiyacı vardır; A, D, E, K vitaminlerinin emilmesi, kan ısısının korunması, organların korunması, yağ bazlı hormonların üretimi ve karbonhidratların yokluğunda enerji ihtiyacının karşılanması gibi birçok faydası vardır.

Sağlıklı ve diyet için diyetin lif içeriği artırılmalıdır. ayrıca diyette aşırı karbonhidrat tüketimi vücutta yağ olarak depolanacağı için uygun değildir.

Zeytinyağı, yüksek miktarda tekli doymamış yağ içeren bir yağdır. Sadece hiperkolesterolemi durumunda önerilir. Bununla birlikte, diyetin tekli doymamış karboksilik asit içeriği% 17’yi geçmemelidir.

Balık, Omega 3 çoklu doymamış yağ asitleri bakımından yüksek bir gıda olabilir ve bu nedenle diyetteki omega 3’ün LDL kolesterolü düşürdüğü ve kalp rahatsızlığı tehlikesini azalttığı anlaşılmaktadır. Haftada 2 gün 400 gram balık tüketimi yeterli olacaktır.

Trans yağlar doğrudan LDL kolesterolü yükseltir. en fazla% 1 trans karboksilik asit alınmalıdır. Doğal olarak ette ve sütte bulunduğu için direkt trans yağ içerikli margarini tüketmek tamamen yanlış olabilir.

Genel olarak etler haftada 2 gün tüketilmelidir. Daha düşük doymuş yağ içeriğine sahip kümes hayvanları, haftada 5 gün tüketilmelidir. Balık 2 gün 5 gün tercih edilmelidir. Diyet içerisinde 25-30 gram lif alınmalıdır. Baklagiller haftada 3-4 gün tüketilmeli, sebzeler günde 3 porsiyon düzenli olarak tüketilmeli ve diyete tam buğday ürünleri eklenmelidir.

Yüksek fruktoz ve basit şeker vücutta kolesterolün toplanmasını arttırır, bu nedenle basit şekerler diyetten tamamen çıkarılmalıdır. Fruktoz içeren bütün meyveler her gün 1-2 porsiyonu geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. C vitamini ve lif içeriği yüksek meyvelerin diyetten tamamen çıkarılması uygun olmayabilir. Yani Arda’nın meyveli sütten ziyade meyveyi kendisi tüketmesi daha doğru olabilir. Aynı zamanda, süt yerine az yağlı veya yağsız süt tüketmelidir.

Egzersiz olarak yürüme, yüzme, bisiklete binme gibi kardiyo egzersizleri kilo vermek ve kolesterolü düşürmek için daha uygun olacaktır ve haftada 250 dakikaya (5 günde 50 dakika) denenmesi uygun olacaktır. ayrıca varsa sigara bırakılmalıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA