SON DAKİKA

pcsfree

Maske İle Beraber Nefes Almakta Zorlanıyor İseniz

Maske İle Beraber Nefes Almakta Zorlanıyor İseniz
Bu haber 01 Eylül 2023 - 2:07 'de eklendi ve 328 views kez görüntülendi.

Maskeyle nefes almakta güçlük çekiliyorsa .. Maskeden dolayı nefes alamıyorum .. ”Covid-19 salgın sürecinde bu şikayeti çevremizde sık sık duyduk. Nefes darlığı nedeniyle maske takmakta güçlük çekiyor mu? Cevabınız ‘evet’ ise, dikkatli olun! Nefes almakta güçlük çekmenizin gerekçesi ‘maske’ olmayabilir, burnunuzun neden olduğu bir hastalık olabilir!

Hepimiz biliyoruz ki maske kullanımının çok ciddi bir koruyucu etkisi var ve tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgını içinde önemli. Ancak maske kullanımı bazı kişilerin nefes almada güçlük çekmesine neden olabilir. ‘Maske’ tipik olarak bundan sorumlu olarak görülse de, altta yatan neden burundan kaynaklanan bir hastalık da olabilir. Maske ile nefes almakta güçlük çeken kişiler tarafından maskenin uzun süreli kullanımı, tabanı sık ve uzun süreli üst yol enfeksiyonlarına, özellikle boğaz enfeksiyonlarına hazırlayabilir.

Maske İle Nefes Almak Zor ise
Zamanında müdahale edilmezse bu rahatsızlıklar kronikleşebilir ve daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Görevlisi Altuğ Özagar, maske ile nefes almakta güçlük çekenlerin mutlaka hekime başvurmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, “Solunum organımız burundur. Burun nedeniyle hava, türbinlerin ve septumun masif mukozal yüzeyleri tarafından ısıtılır, neredeyse tamamen nemlenir ve büyük ölçüde filtrelenir. Bu nedenle burundan nefes almanın yetersizliği veya sadece ağızdan solunum bu işlevlerin kaybolmasına veya azalmasına neden olur.

Akademisyen Altuğ Özagar, maske kullanımının avantajlarının yanı sıra tedavi ile burun içindeki maddenin ortadan kaldırılmasının uzun süreli kullanım sayesinde gelişecek sorunların ve dolayısıyla enfeksiyonun içerisindeki yıkıcı etkilerinin azaltılması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor. Covid-19 vakası. Peki sizler için burnumuzdaki hangi porblemler vede sorunlar maske ile berarber nefes almanızı dayanılmaz bir hale getirebilir? Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi ÖZAĞ’ın burun içindeki maske 4’ü kullanırken solunum güçlüğü ve çözümlerini kullanırken sağlık sorunlarına yol açtığını anlattı.

Septum deviasyonu
Septum deviasyonu; Burnu ikiye bölen, kıkırdak ve ince bir kemikten oluşan bölme kıvrımlıdır. Bu bölmede meydana gelen deformasyonlar burundan nefes alma sorunlarına neden olur. Sürekli maske kullanımı, zaten sorunlu olan burun nefesini azaltır ve ağızdan nefes almayı artırır. bu kuru ve temizlenmemiş havanın boğaz ve boğaz farenjiti ile doğrudan temasının artmasına neden olur. Bu nedenle eğri bölgeyi cerrahi olarak düzeltmek çok önemlidir. Çoğunlukla endoskop kullanılarak gerçekleştirilen ve sadece 30-35 dakika süren septum deviasyon ameliyatlarında hastaların yüzde 40’ı tampon kullanmadı.

Türbinler (burun etleri)
Burun anatomisinde septum dışında duran ikinci oluşum, kavitenin yan duvarlarını geren ‘konka’ adı verilen konka kemiğidir. türbinatların masif boyutuna ‘konka hipertrofisi’ adı verilir ve radyofrekans, yani nazal nefes almayı zorlaştırdığı için ses dalgaları ile redüksiyon uygulanır. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Altuğ Özagar, yaklaşık 5-10 dakika süren yöntemi şu şekilde açıklıyor: “Radyofrekans yöntemi, özel bir elektrot vasıtasıyla seçilen bir frekansta ve enerjinin özel bir elektrot aracılığıyla verilebilmesi esasına dayanmaktadır. türbin. Burun eti içerisinde kesi yapılmayan bu operasyonda burun içerisine tampon koymaya gerek yoktur. ”

Alerjik rinit (Saman nezlesi)

Gözlerde ve burunda kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı… Bazı hastalarda bu şikayetlere baş ağrısı, farenjit, öksürük ve ses kısıklığı eşlik edebilir. Bir mukoza hastalığı olan rinit (saman nezlesi), burundan nefes almayı zorlaştıran bir başka faktördür. genellikle kulak burun boğaz muayenesi ile teşhis edilir ve steroid içeren burun spreyleri ile tedavi edilir.

Kronik sinüzit
Kronik sinüzit; yılda birkaç kez burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve baş ağrısı gibi akut sinüzit atakları ile sıklıkla ortaya çıkan ve endoskopik cerrahi ile tedavi edilen başka bir sistem hastalığıdır. Dr. “Çoğunlukla kronik sinüzitte gördüğümüz ve patolojik konka kemiği olarak tanımlanabilecek burun polipleri, burun

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA