SON DAKİKA

pcsfree

Kahvaltıdan Bu 8 Gıdaya Odaklanın Kendinizi Rahatsız Hissetmeyin

Kahvaltıdan Bu 8 Gıdaya Odaklanın Kendinizi Rahatsız Hissetmeyin
Bu haber 01 Eylül 2023 - 1:51 'de eklendi ve 260 views kez görüntülendi.

Kahvaltıdan Sonra Kendinizi Rahatsız hissediyorsanız, bu 8 Gıdaya odaklanın Lütfen kahvaltı sırasında kendinizi zorlamayın ve anlamsız bir şekilde aşırı dolu bir mide ile ayağa kalkmayın. Vücut zekanızı kullanırsanız, kahvaltıdan sonra asla kendinizi rahatsız hissetmemelisiniz. Kahvaltıdan sonra masadan kalktığınızda bir rahatsızlık hissediyorsanız, bu yanlış bir şeyler yaptığınız anlamına gelir.

KARBONHİDRAT
Kahvaltınız kesinlikle günlük enerjiniz için gerekli karbonhidratları içermelidir. Bununla birlikte, bunu genellikle dilimlenmiş tam tahıllı ekmekle veya birçok malzemeli börek olarak veya isterseniz yarım simitle karşılayacaksınız.

Reçel ve balı tercih ederseniz, aşırı miktarda şeker yüklü olduğu için gastrointestinal sisteminizin tembelliğe aşina olmasını sağlarsınız. Amacımız, sindirim sistemini daha güçlü ve yediğiniz her besini sindirmeye hazır hale getirmektir.

SÜT ÜRÜNLERİ
Kahvaltınız kesinlikle peynir gibi bir gıda maddesi içermelidir. Bir inşaat sırasında çimento ve kuma ek olarak kireç gerekli olsa bile, kahvaltıda diğer kahvaltılık yiyeceklere ek olarak süt ürünlerine de ihtiyaç vardır. peynir miktarı kişinin zevkine ve isteklerine göre değişir. Bunun için çeşitlilik ve miktar ne olursa olsun sizin için önemli olan sofrada bir çeşit peynir bulundurmanızdır.

ZEYTİN
Zeytin ayrıca kahvaltı için çok önemli bir besindir. zeytinin miktarı ve türü aslında kişiseldir. Hatta kişinin isteklerine bağlı olarak zaman içinde değişecektir. Ancak tavsiyemiz her masada olmazsa olmaz bir yemek olabilir.

YUMURTA
Yumurta, olmazsa olmaz yiyecekler arasında. Kalçanızı ve göbeğinizi atlatmak istiyorsanız, öncelikle vücudunuzun yapısını sağlamak istersiniz. Bunun için protein son derece önemlidir çünkü vücut yapı taşıdır. Yumurta, sofranızdaki en önemli protein kaynakları arasındadır.

Haşlanmış, haşlanmış veya yağda kızartılmış yumurtayı kahvaltınıza ekleyebilirsiniz. yumurtaları çok çeşitli şekillerde tüketeceksiniz. omlet veya menemen yapmak mümkündür. haşlanmış yumurta gibi çok farklı pişirme özelliklerini kullanarak özel bir tadı bile deneyeceksiniz.

KURU KAYISI
Ayrıca kahvaltıda kuru incir, kuru kayısı veya hurma yemenizi tavsiye ederiz. Kabızlık gibi bir çekicin varsa, her sabah 2-3 parça tüketeceksin. Ancak kabızlık probleminiz yoksa 2-3 günde bir tüketeceksiniz.

YEŞİLLİK
Sofrada yeşillikler hem ekstra vitaminler hem de basit sindirim ve mineral ihtiyacının karşılanması açısından hayati önem taşır. Yeşil sebzelerin aynı zamanda karbonhidrat ve bitkisel protein kaynağı da içerdiğini unutmayın. Kahvaltımızı ne kadar çeşitli yaparsak, vücudun kendini yapılandırması o kadar iyi olur çünkü hem sindirimi kolaylaştırır hem de daha farklı besinler tüketeceğiniz için.

MEYVE
Mevsimlik Meyveler, kahvaltının vazgeçilmezleri arasındadır. Her çeşit mevsim meyvesini yıkadıktan sonra kabukları ile tüketmekte sorun yok. Meyveler mineral ve vitamin deposu olarak anılsa da içerdikleri yüksek lif ile sindirim sistemini rahatlatır. Bunun için sağlıklı beslenme açısından masamıza bir dokunuş meyvesi eklemek hayati önem taşır. Ayrıca epeyce meyve tüketmenizi tavsiye ederiz.

FINDIK, BADEM, CEVİZ
Bebeklerde anne sütü fındık, badem ve ceviz ile gençleşmeniz için büyük önem taşımaktadır. Bu yağlı tohumların içerdiği fito-kolesterol kaynağı hem kan kolesterol seviyesini dengeleyecek hem de elastin fibril ve kollajen oluşumuna katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda yüksek enerji içeriği nedeniyle az tükettiğimiz ekmek ve hamur işleri de hamur ve tatlı isteğimizi engelleyecektir. Neredeyse böyle bir kahvaltı yaptıktan sonra, çeşit ve miktarı kendimize uygun bir şekilde düzenleyerek doyuruyoruz ve bu kahvaltı, beslenme sürecimize ve akşamları vücudumuzun yeniden yapılanmasına yardımcı oluyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA