SON DAKİKA

pcsfree

Meyve Suyu Orucu Nedir? Yapılışı Nasıldır

Meyve Suyu Orucu Nedir? Yapılışı Nasıldır
Bu haber 01 Eylül 2023 - 18:41 'de eklendi ve 312 views kez görüntülendi.

Meyve Suyu Orucu Nedir? Meyve Suyu Orucu Tutmanın yolu, taze meyve ve sebzeleri sıkarak yapılan hızlı bir detoks olabilir. meyve ve sebzeleri sıkıp sadece sıvısını içerek yapılır.

Meyve Suyu Orucu, meyve ve sebzelerin posa ve liflerden ayrılmasıyla oluşur. Bu belirttiğimiz içecek konsantre ölçüsü miktarda mineral, vitamin ve antioksidan içerir. Ancak düşük lif içeriği sayesinde smoothie gibi içeceklerden ayrılır. Bu orucun en fazla üç gün bitirilmesi tavsiye edilir. Oruç tutulurken sadece hazırlanan içecek tüketilir. İçecek, bir meyve sıkacağı veya blender yardımı ile hazırdır. Oruç döneminde alkol, kafein ve gazlı içecekler gibi toksik etkisi olan içecekler tüketilmemelidir. Peki Meyve Suyu Orucunun avantajları nelerdir?

Meyve Suyu Orucunun Avantajları Nelerdir?
Meyve suyu orucunun birçok faydası vardır. iltihabı azaltmak, uykuyu düzenlemek, cildi temizlemek, vücudu toksinlerden arındırmak ve azaltmak gibi birçok faydası vardır. Bu faydalar bilimsel delil içermese de bu kısa süreli oruçlarda bu olumlu faydalar görülmektedir.

Ayrıca meyvenin hızlı ezilmesi sırasında hazırlayacağımız sıvı içecek bağırsaklarda hızla emilecektir. Bağırsakların dinlenmesini sağlayan bu içecek, aynı zamanda hücreleri besler ve bağırsak içindeki atık parçacıkların kolayca uzaklaştırılmasını sağlar.

Taze meyve ve sebzelerin sistem geliştirici özellikleri vardır. Çoğunlukla yapacağımız bu meyvenin hızla ezilmesinin bağışıklığımızı güçlendireceği düşünülmektedir.

Meyve suyu orucu için hangi sebzeler ve meyveler kullanılır?
Meyve ezmede kullanacağımız sebzeleri gökkuşağı renklerine uygun olarak hızlı bir şekilde ayırabiliriz. Her farklı renk, seçilmiş bir meyve ve sebze grubunu temsil eder. İşte o renklerden yapılan yiyecekler;

Domates,Kırmızı; pancar, karpuz, erik, kiraz, kırmızı elma, kırmızı biber, çilek, kızılcık. ahududu,

Portakal; Tatlı patates, havuç, balkabağı, portakal, greyfurt, balkabağı, kavun.

Sarı; Ananas, sarı biber, mango.

Yeşil; marul, Lahana,kivi, yeşil biber, armut, yeşil elma, kereviz, brokoli,yeşil üzüm,

Mavi ve Mor; yaban mersini, Böğürtlen, mürver, kuş üzümü, mor üzüm, incir, mor biber, mor havuç.

Meyve Suyu Orucu Nasıl Yapılır?
Kullanmak istediğimiz tüm meyve ve sebzeleri yıkadıktan sonra meyve sıkacağına atın. Besinlerin sıvısı tamamen açığa çıkana kadar meyve sıkacağı içinde çekmeye devam edin. Meyve suları çabuk bozulabilen bir içecek olduğundan, sıktıktan sonra belli bir süre içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Bunlara dikkat edin;

Her gün 6 öğün meyve ve sebze suyu içebilirsiniz. her öğünde istediğimiz miktar 350-400 ml’dir. doldu. Hazırlayacağımız içeceğin yanı sıra gün içinde bol su ve bitki çayı tüketmelisiniz.
Meyvelerin içeriğinde çok sayıda doğal şeker bulunması yapacağımız içeceğin kalori miktarını artıracağından hazırladığımız içecek içindeki sebze-meyve oranı% 80 ile yirmi arasında olmalıdır.
Yorucu fiziksel aktivitelerden ve ağır ev işlerinden kaçının. bunun mantığı, genellikle bu aktiviteler sırasında daha kolay baş dönmesi ve yorgunluk hissetmenizdir.
Oruç tutarken kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız, işinize konsantre olmakta güçlük çekiyorsanız, aşırı açsanız orucu bırakmalısınız.
Orucu 3 günle sınırlayın. Üç gün sonra normal diyetinize dönün. Diyete geri döndüğünüz gün hafif yiyin.
Meyve ezme orucunun risklerinden biri, teşhis edilmemiş diyabet ve hipoglisemili kişilerde ani düşük yaşamsal belirti nedeniyle sıklıkla baş dönmesi ve bayılmadır.
İçeceğimizin içine alacağımız greyfurt meyvesi, kullandığımız bir ilaç varsa bu ilacın etkisini azaltabilir veya artırabilir.
Orucu Kilo Verdirir mi?
Çoğu insan azaltmak için meyve suyu diyeti yapar. Çünkü hazırladığımız içeceklerin kalorisi düşük olacak. Bu içecekten her gün alacağımız 800 ila 1000 kalori önemli bir kalori açığı yaratacaktır. Kalori açığı hızla azaltmamıza yardımcı olabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA