SON DAKİKA

pcsfree

Kulak Tıkanıklığı Problemi İçin Bitkisel Akıcı Çözümler

Kulak Tıkanıklığı Problemi İçin Bitkisel Akıcı Çözümler
Bu haber 01 Eylül 2023 - 2:01 'de eklendi ve 313 views kez görüntülendi.

Kulak tıkanıklığına genellikle kir birikimi veya kulak enfeksiyonu neden olur. Doğal çözümler de tıkanıklığı gidermek için alışılmadık olabilir. Bununla birlikte, sadece uzun süreli ağrılı tıkanıklıklar durumunda, bir doktoru araştırmak gerekir.

Kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kulak tıkanıklığının en kurallı açıklaması kulak içi enfeksiyondur. Mevcut enfeksiyon da ciddi işitme sorunlarına neden olabilir. Kulak tıkanıklığı, yeşil veya sarı sıvıdan kaynaklanıyorsa, mümkün olan en kısa sürede bir doktora danışmanız kesinlikle gereklidir. Kulak kirinin sertleşmesi ile de kulak tıkanıklığı meydana gelebilir. bu durumda kirin yumuşatılması gerekir. onu eritmek için gliserin kullanmak faydalı olacaktır. birkaç damla gliserin eklenir ve birkaç kez saklanır. Suyun geri dönmesi beklenmelidir.

Kulak Tıkanıklığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Genellikle kulağa ılık su damlatılır. Kısa bir süre kulak içinde bekledikten sonra başımızı aşağı eğerek suyun akmasını bekleyeceğiz. Sıcak uygulamalar kulak tıkanıklığını gidermeye yardımcı olacaktır. Bir havlu ısıtılır ve kulağa kompres olarak uygulanır. yaklaşık çeyrek saat boyunca katılmak faydalı olacaktır. cihaz genellikle birkaç gün boyunca düzenli olarak yapılır.

Alerjiler veya sinüs enfeksiyonlarının neden olduğu kulak tıkanıklığı için tuzlu su aerosolü kullanılır. Buruna bu spreyler uygulanırsa kulaklar da açılacaktır. 1 bardak su, yarım çay kaşığı iyotlu tuz, 1 tatlı kaşığı bikarbonat soda, boş bir sprey şişesi veya damlalık isterseniz tencerede suyu kaynatıp sıcaklığa ulaşmasını beklemelisiniz. Sprey şişesi bile sterilize edilmelidir. başka bir tencerede 3 veya 4 dakika kaynatmak gerekir. Daha önce kaynamış su şişeye dökülmelidir. iyotlu tuz ekleyerek burnu günde 3 defa püskürtmek yeterlidir.

Kulak tıkanıklığına yönelik bitkisel tedaviler arasında yer alan çay ağacı yağı, mükemmel antimikrobiyal, antiseptik ve anti enflamatuar özelliklere sahip olduğu için anti bakteriyel ve antiviral özellikleriyle sinüs enfeksiyonları veya diğer üst sistem enfeksiyonları için en basit çözümler arasında yer almaktadır. bir bardak kaynar suya birkaç damla çay ağacı yağı ilave edilerek kullanılır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA