SON DAKİKA

pcsfree

Çalışma Hayatınizda Bakın Beslenme Nasıl Olmalı

Çalışma Hayatınizda Bakın Beslenme Nasıl Olmalı
Bu haber 01 Eylül 2023 - 1:36 'de eklendi ve 136 views kez görüntülendi.

Çalışma Yaşamı ve Beslenme… Yoğun bir çalışma ortamında beslenme rutinini kaybetmemek zordur, ancak bu tempoda yeterli enerji ve doğru beslenme şarttır.

Öğle saatlerini çalışarak geçirirseniz ve aralarında bir şeyler atıştırmazsanız bile ciddi konsantrasyon kaybı ve üretkenliği azaltabilirsiniz. Birkaç basit önlemle, enerji durumunuzda ve sağlığınızda büyük bir fark yaratacaksınız.

1- Kahvaltıyı Atlama
Kahvaltı yemeğini atlamak günlük moral durumunuzu düşürürken obezite ve diyabet riskini artırır. Akşamdan hazırlanan sağlıklı bir sandviç, ev yapımı granola, ev yapımı yoğurtla karıştırılacak mevsim meyveleri veya sabahları hızlı bir şekilde hazırlayacağınız bir smoothie, hızlı bir şekilde sağlıklı bir kahvaltı yemeği almanıza yardımcı olacaktır. ayrıca yoğurt karışımlarınızı (sağlıklı kurutulmuş meyveler, fındık ve tohumlar, vb.) haftalık olarak küçük torbalarda hazırlayacak ve sabahları anlamaya çalışacaksınız.

2- Kolaylaştırın
Bir bakkal, market veya manav için seyahat etmek için zaman bulamazsanız, mevsim sebzeleri, meyveler, baklagiller ve diğer sık kullanılan yiyecekleri çevrimiçi sipariş edersiniz ve bunları istediğiniz zaman evinize iletirsiniz. online bakkal siparişi verebilirsiniz. İndirimleri takip ederseniz, daha ucuz bir fiyata birçok mutfak malzemesi satın alacaksınız.

3- Önceden hazırlayın
Yapabileceğiniz en basit eşyalardan biri, sabahları (veya akşamları) küçük torbalarda aralık bırakmadan gün boyunca yiyeceğiniz atıştırmalıklar organize etmektir. Öğle yemeğine katılamıyorsanız, önce cam saklama kapları satın alarak başlamanızı öneririz. İş yükünüzle tutarlı olarak hazırladığınız haftalık yemekleri hafta sonları zamana uygun cam saklama kaplarında paylaşın. yiyecekleri plastik torbalarda ve kaplarda saklamak yerine, sadece cam kavanozlarda saklamanızı öneririz.

4- Sağlıklı Atıştırmalıklara Yatırım Yapın Sağlıklı atıştırmalıklar alın veya kendinizi karşılayın. Kendi granola, yenilebilir meyve ve gevrek karışımlarınızı hazırlayın. Kuruyemiş alın (ceviz, badem, fındık, vb.). internette birçok sağlıklı atıştırmalık tarif bulacaksınız.

5- Çalışırken Yemek Yemeyin
Çalışırken yemek yemekten ziyade işinizi bir kenara koyun ve yemeğinizde tamamen uzmanlaşın. Daha da iyisi, keyifli bir günün tadını çıkararak ve temiz hava alarak dışarıda öğle yemeği yiyin. Böylece masanıza tazeleyerek katılacaksınız.

6- İçmeyi Unutma

Su, sağlıklı yaşamın çok önemli bir parçasıdır. En azından masanızda su bulundurun. Kendinize muazzam bir şişe alarak başlayın.

7- Restoranlarda Sağlıklı Seçenekleri Seçin
Yorucu bir çalışma temposundan sonra yağlı yiyeceklere, patates kızartmasına, şerbetli tatlılara ve fastfoodlara hitap etmeyin. Hemen hemen her zincirin sağlık bilincine sahip müşteriler çekmek için sağlıklı gıda seçenekleri var. Izgara yerine meyve, çorba, salata, kızartma yerine soğan halkası veya patates gibi sağlıklı seçenekler seçin.

8- Alkolü Sınırlayın
İşten sonra keyifli saatler geçirmek için alınan alkol, günlük diyetinize kalori eklemenin en kötü yollarından biridir. Ara sıra alınan bir veya iki bardak alkol zarar vermese de, diyetinize eklenen alkol alımı yüksek kalori kazancına neden olur.

Zihninizle ve bedeninizle ilgileniyorsanız, gün boyunca daha üretken ve daha fazla enerjiye sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Kendinize baktığınızda, sadece sağlığınıza değil, aynı zamanda işinize de fayda sağlayacaktır.

Sağlıklı günler.!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA