SON DAKİKA

pcsfree

Somogi ve Şafak Olayları

Somogi ve Şafak Olayları
Bu haber 01 Eylül 2023 - 18:55 'de eklendi ve 463 views kez görüntülendi.

Somogi ve şafak olayları, tip 1 diyabetlilerde meydana gelen en yaygın olaylardan biridir. Peki somogi ve şafak olayları nelerdir?

Bireyler saman içinde olduklarını söylerler saman normal kan şekeriniz içinde akşamları yuvarlayarak ve sabahları yüksek miktarda şeker elde ediniz.öylesi duruma dönüşür ki,bakın akşam 96mg / dl’de yatan bir özel ile sabah ise 300mg / dl’de uyanabilir.

1.Somogi Olgusu
Karanlıkta uyurken çeşitli nedenlerle vücutta hipoglisemi oluşabilir. Böyle bir durumda, vücut savunmaları harekete geçer ve karaciğerin içinden kan içine kargo şekeri. Bu hipoglisemi sizi uykudan uyandıramayabilir.

Tespit: 03.00-04.00 civarında ölçülen kan şekeri düşüktür.

Çözüm: Akşam veya karanlıkta uygulanan uzun etkili insülin dozu, doz azaltılarak azaltılır.

Şafak Olgusu
Somogi, fenomenin tam tersidir. Karanlıkta uyku sırasında vücutta salgılanan belirli hormonlar (büyüme, kortizol, glukagon, adrenalin vb.) Kan şekerini yükseltir. Sonuç olarak, kan şekeri sabahları yüksektir.

Algılama: 03.00-4.00’da ölçüm yüksektir.

Çözüm: Akşam veya karanlıkta uygulanan uzun etkili insülin dozu, doz artırılarak çözülür.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA