SON DAKİKA

pcsfree

Keten tohumunun avantajları faydaları Nelerdir

Keten tohumunun avantajları faydaları Nelerdir
Bu haber 01 Eylül 2023 - 1:56 'de eklendi ve 547 views kez görüntülendi.

Keten tohumunun faydaları Keten tohumu, yaklaşık 2 metre büyüyen muadili bir bitkiden elde edilir. Keten tohumları, lif ve bitkisel protein kaynağı olarak adlandırılır. Omega-3 yağ asitleri ve omega-3 yağ asidi açısından da çok zengindir. B6 vitamini, kalsiyum ve potasyum içeren keten tohumu ek olarak manganez, magnezyum, demir ve sodyum kaynağı olarak adlandırılır.

Keten tohumunun avantajları nelerdir?
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim problemleri için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ayrıca kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur. bu sırada içerdiği diyet lifi sayesinde özellikle şeker hastalarına tavsiye edilir. aynı zamanda kilo vermek için kullanıldığında gerçekten yararlı bir besindir.
Araştırmalar, öğütülmüş keten tohumlarının daha basit olduğunu ve kanser riskiyle mücadele ettiğini göstermiştir. omega-3 yağ asitleri sayesinde kötü kolesterolle savaşır ve kalp sağlığını korur. Vücuttaki iltihaplanmalara ve ciltte sivilceye iyi gelir, vücuda canlılık katar ve sağlıklı bir oluşumu destekler.
Kullanımı

Keten tohumunun avantajlarından yararlanmak için öğütülmesi ve kullanılması gerekir. Öğütülmemişse, kabuktaki Omega-3 ve Lutein gibi yağ asitlerinden yararlanmak imkansızdır. 2-3 kaşık keten tohumunu havanda ezip çeşitli şekillerde kullanacağız. Yoğurda eklemek, yapılan ekmeğe eklemek ve doğrudan su ile tüketmek gibi çeşitli yollar vardır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA